Onze visie

Bij Kinderopvang De Hooiberg staat een goede en gezonde ontwikkeling centraal. Deze ontwikkeling vindt plaats in een veilige omgeving, waarvoor we samen met onze medewerkers zorg dragen. Wij zijn van mening dat ieder kind zich op zijn of haar eigen manier en vooral naar eigen behoeften moeten kunnen ontplooien tot een uniek persoon. We stimuleren kinderen tot ontwikkeling en gaan samen op ontdekkingstocht!

 

Wij willen een kind het vertrouwen in zichzelf meegeven. Jij bent hier goed zoals je bent!

Door de persoonlijk aandacht, verzorging en positiviteit van onze kant, willen wij dit stimuleren. Er is een pedagogisch klimaat aanwezig waarin ruimte wordt gecreëerd voor zowel groepsactiviteiten als individuele ontplooiing. Om zich optimaal te kunnen ontwikkelen vinden wij het dan ook belangrijk een kind vooral (zelf)vertrouwen, liefde en veiligheid te bieden. Wij hebben vertrouwen in ieder kind!

 

Veel buitenspelen, spelen met kosteloos materiaal en zelf ontdekken in onze buitenspeelruimte vinden wij belangrijk. Samen met de kinderen zorgen we voor de cavia's, konijnen en schapen. Eten geven, liefde en aandacht geven en ondertussen leren de kinderen welke verzorging de dieren nodig hebben. Daarnaast hebben we een moestuin die we samen met de kinderen onderhouden. Zaadjes planten, overpotten, water geven, onkruid weghalen en oogsten. Leuke en leerzame bezigheden die we de kinderen graag meegeven!

Benieuwd naar onze opvang? U bent altijd welkom voor een rondleiding!