Onze visie

Bij Kinderopvang De Hooiberg staat een goede en gezonde ontwikkeling centraal.

Deze ontwikkeling vindt plaats in een veilige omgeving, waarvoor onze medewerkers zorg dragen. Wij zijn van mening dat ieder kind zich op zijn of haar eigen manier en vooral naar eigen behoeften moet kunnen ontplooien tot een uniek persoon. Wij staan niet vóór de kinderen, maar naast de kinderen en leren met hen mee. We gaan samen op ontdekkingstocht!

Wij willen een kind het vertrouwen in zichzelf meegeven. Jij bent hier goed zoals je bent!
Door de persoonlijke aandacht en verzorging van onze kant, willen wij dit alles stimuleren. Er is een pedagogisch klimaat aanwezig waarin ruimte wordt gecreëerd voor zowel groepsopvoeding als individuele ontplooiing. Om zich optimaal te kunnen ontwikkelen vinden wij het dan ook erg belangrijk een kind vooral (zelf)vertrouwen, liefde en veiligheid te bieden.
Wij hebben vertrouwen in ieder kind!!

Samenwerking met Woonzorgcentrum Crataegus
Kinderopvang De Hooiberg heeft een unieke visie op de combinatie jonge kinderen en ouderen.
Wij willen graag onze activiteiten met de kinderen, regelmatig, combineren met de activiteiten van de dagbesteding van de ouderen.
De omgeving van onze kinderen willen wij elke dag weer uitdagend en leergierig maken en mede daarom zijn we de samenwerking aangegaan met Crataegus Woonzorg in Dorst.
Wat is er mooier dan samen koekjes bakken, boekjes lezen, kleuren, spelletjes doen of gewoon een praatje maken? 
Wij zijn van mening dat jong en oud kunnen leren van elkaar!